Chiftelute de vinete cu sos

Printeaza

Chiftelute de vinete cu sos din: vinete, oua, faina, ulei de masline, piper, sare, rosii, ceapa, zahar.

Ingrediente:Chiftelute de vinete cu sos

  • 3 vinete mari
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină albă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper alb şi sare

Sosul:

  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe o tablă pe aragaz, se lasă să se răcească, se scurg şi se curăţă. Se toacă şi se amestecă cu ouăle, faina, piperul şi sarea.

Din compoziţie {care trebuie să rămână puţin moale), se fac chiftele care se pun la prăjit, pe ambele feţe, în ulei bine încins. Se scot şi după ce se scurg bine se aşează pe platoul de servit. Se fierb roşiile, fără pieliţe şi sâmburi, se pasează şi se amestecă cu ceapa prăjită puţin în ulei.

Se adaugă o linguriţăi de zahăr, se amestecă bine şi se mai lasă pe foc câteva clocote, la flacără mică, până ce s-a îngroşat.

Sosul încă fierbinte se toarnă peste chifiteluţe.

Se servesc imediat stropite, după preferinţă, cu iaurt sau smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.