Hipertensiunea, sau tensiunea arterială ridicată, este o afecțiune cronică ce afectează un număr mare de persoane la nivel global, reprezentând un factor major de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Pe lângă tratamentul convențional prescris de medici, există diverse strategii naturiste care pot ajuta la gestionarea hipertensiunii. Modificări ale Stilului de […]
Chifteluţe de vinete
PrinteazaChifteluţe de vinete
Ingrediente:
- 1 morcov
- 150 g telemea
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- 2-3 linguri făină
- 2 cepe
- 1 kg vinete
- 200 ml ulei
- sare şi piper
Mod de preparare:
Chifteluţe de vinete : Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine.
Cureţi apoi ceapa şi morcovul, tai ceapa mărunt şi dai morcovul pe râzătoare.
Căleşti în puţin în ulei numai ceapa, apoi o scurgi bine şi o laşi deoparte.
După ce vinetele s-au răcit, le toci bine şi le amesteci cu ouăle, 1 lingură de făină, ceapa călită, morcovul ras şi telemeaua rasă.
Omogenizezi compoziţia, potriveşti gustul de sare (dacă mai este nevoie) şi de piper şi formezi chifteluţe pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Când sunt gata le serveşti cu caşcavalul ras, presărat deasupra. Sunt bune si calde, si reci!
Poftă bună!
din: file de peste, gelatina, supa, morcovi, telina, mazare, oua, sare, piper, lamaie. Aspicul de pește reprezintă o alegere rafinată pentru orice masă festivă sau ocazie specială, combinând savoarea delicată a peștelui cu prospețimea legumelor și eleganța prezentării. Această rețetă versatilă permite utilizarea diferitelor tipuri de pește, cum ar fi […]
din: aluat, ciuperci, ulei, oua, smantana, branza, tarhon, sare, piper. Quiche-ul cu tarhon și ciuperci este o adevărată încântare culinară, combinând textura cremoasă a umpluturii de ou cu aroma distinctă a tarhonului și savoarea pământească a ciupercilor. Această rețetă aduce un suflu nou în bucătăria clasică franceză, fiind perfectă pentru […]