Chiftelute de miel cu paste din: carne tocata de miel, ceapa verde, usturoi, pesmet, rozmarin, ou, ulei de masline, rosii, feta, frunze de menta, penne. timp de preparare 10-15 minute, timp de gatire 20 minute, 4 portii Ingrediente pentru chiftelute: 400 gr carne tocata de miel 6 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, […]
Chiftelute de vita cu branza
PrinteazaChiftelute de vita cu branza din: chifla, ceapa, usturoi, hasmatuchi, ulei, carne tocata de vita, oua, piure de tomate, sare, piper, branza, pesmet, ulei.
- 1 chiflă din ziua precedentă
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc)
- 1 lingură de ulei
- 500 g carne tocată de vită
- 2 ouă
- 2 linguri de piure de tomate
- sare
- piper
- 100 g brânză topită cu ierburi aromatice
- 60 g pesmet
- 250 g ulei de unt
Mod de preparare:
Se înmoaie chifla. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se spală pătrunjelul franţuzesc, se scutură bine de apă şi se toacă frunzele.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul.
Se stoarce bine chifla înmuiată şi se amestecă cu carnea tocată, ceapa, usturoiul, ouăle şi piureul de tomate până se formează o masă omogenă. Se condimentează cu sare şi piper.
Din compoziţie se formează mici chifteluţe, care se umplu apoi cu 1/2 linguriţă de brânză topită. Se trec chifteluţele prin pesmet, după care se prăjesc într-o cantitate suficientă de grăsime până se rumenesc.
Chiftelele se scot apoi pe un prosop de hârtie pentru a se scurge grăsimea în exces. Se servesc calde sau reci, împreună cu un dip.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute in pat de aluat din: carne tocata, verdeata, piper, usturoi, oua, faina, sare, iaur, ceapa verde, castravete, marar, sare si zeama de lamaie. Ingredinte: 300 gr carne tocata verdeata piper usturoi 2-3 oua faina si sare foi congelate pentru pateuri (din comert) salata Tzatziki: 1 iaurt bun (450 gr) ceapa si usturoi verde castravete […]
Pofta buna!