Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt

Printeaza

Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt din: carne tocată de vită, pâine, ou, usturoi, sare, piper, concentrat de legume, ulei, salată, rosii, ceapă,  ceapă verde, iaurt, crutoane.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • miez de la 2 felii de pâine
  • 1 ou
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • ulei pentru prăjit

Pentru salată:

  • 2 căpăţâni de salată
  • 2 roşii
  • 1 ceapă mică
  • 4 fire ceapă verde
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • piper
  • crutoane din 2 felii de pâine prăjită

Mod de preparare:

Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt: Intr-un bol amesteci carnfea cu miezul de pâine în­muiat în apă şi scurs, adaugi 1 ou, usturoiul pisat şi condimentele. Faci nişte chiftele mai mici, pe care le prăjeşti pe ambele părţi, până se rumenesc.

Când sunt gata le scoţi într-o tavă, pe un şervet de hârtie, pentru a absorbi sur­plusul de grăsime.

Salata, bine spălată, o tai şi o pui într-un bol. Peste salată pui roşiile şi ceapa, atât cea uscată, cât şi cea verde, tăiate şi amesteci totul. Iaurtul îl baţi şi îl condimentezi, apoi îl torni peste salată.

Amesteci totul cu grijă şi serveşti salata alături de chifteluţe. Este o mâncare uşoară, care poate fi servită ca ape­ritiv sau la cină.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.