Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt
PrinteazaChiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt din: carne tocată de vită, pâine, ou, usturoi, sare, piper, concentrat de legume, ulei, salată, rosii, ceapă, ceapă verde, iaurt, crutoane.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de vită
- miez de la 2 felii de pâine
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- concentrat de legume
- ulei pentru prăjit
Pentru salată:
- 2 căpăţâni de salată
- 2 roşii
- 1 ceapă mică
- 4 fire ceapă verde
- 200 ml iaurt
- sare
- piper
- crutoane din 2 felii de pâine prăjită
Mod de preparare:
Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt: Intr-un bol amesteci carnfea cu miezul de pâine înmuiat în apă şi scurs, adaugi 1 ou, usturoiul pisat şi condimentele. Faci nişte chiftele mai mici, pe care le prăjeşti pe ambele părţi, până se rumenesc.
Când sunt gata le scoţi într-o tavă, pe un şervet de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Salata, bine spălată, o tai şi o pui într-un bol. Peste salată pui roşiile şi ceapa, atât cea uscată, cât şi cea verde, tăiate şi amesteci totul. Iaurtul îl baţi şi îl condimentezi, apoi îl torni peste salată.
Amesteci totul cu grijă şi serveşti salata alături de chifteluţe. Este o mâncare uşoară, care poate fi servită ca aperitiv sau la cină.
Pofta buna!