Chiftelute de vita cu sos picant de legume
PrinteazaChiftelute de vita cu sos picant de legume din: carne tocată de vită, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ardei iute, ardei gras, usturoi, apă, sare, rosii.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată de vită
- 1 ceapă
- 1 ou
- 3 linguri făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- 1 lingură ulei
- 1 ardei iute
- 1 ardei gras
- 2 căţei usturoi
- 100 ml apă
- sare
- 1 kg roşii
Mod de preparare:
Toci ceapa şi amesteci toate ingredientele pentru chiftele. Formezi biluţe cu mâna umedă, le dai prin făină şi le prăjeşti până se rumenesc.
Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Opăreşti roşiile, le descojeşti, le scoţi seminţele şi le toci. Tai mărunt ardeii şi usturoiul.
Pui ingredientele pentru sos într-o tigaie şi le fierbi la foc mic până scade zeama. Serveşti chiftelele alături de sos.
Chiftelute de vita cu sos picant de legume
Pofta buna!
imi plac chiftelutele astea