Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza rasa 1 […]
Chiftelute de vita cu sos de rosii
PrinteazaChiftelute de vita cu sos de rosii din: carne tocata de vita, usturoi, ceapa, oua, pesmet, patrunjel, chimen, sare, piper, ulei, ceapa, rosii in bulion, vin rosu sec, zahar, sare, chimen.
- 500 g carne tocata de vita
- 6 caţei usturoi
- 1 ceapa mica
- 2 oua
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri patrunjel
- chimen
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- 1 lingura ulei
- 1 ceapă
- 1 cutie mare rosii în bulion
- 125 ml vin rosu sec
- 1 lingurita zahar
- 1 praf sare
- chimen macinat
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, în ulei se caleste timp de 5 minute ceapa tocata, peste care se adauga rosiile, vinul, zaharul, sarea, piperul si chimenul.
Se lasa la foc mic, 20 de minute. Pentru chiftele se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, chimenul, patrunjelul, sarea si piperul.
Apoi se adauga ouale, carnea si pesmetul si se amesteca bine pentru omogenizare.
Se formeaza chifteluţe care se coc 15 minute la cuptor. Apoi, chiftelele se pun în sos si se lasa la fiert 30 de minute, scuturând vasul periodic.
Chiftelute de vita cu sos de rosii
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute de cartofi cu ceapa verde
Chiftelute de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]
Pofta buna!