Chiftelute

Printeaza

Chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi, ulei de masline si coriandru.

Ingrediente:

  • 400 g carne tocată de vită
  • 5 linguri parmezan ras
  • 200 g miez de pâine
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • coriandru proaspăt
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 250 g sos de roşii
  • 1  căţel de usturoi
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 l apă
  • coriandru

 

Mod de preparare Chiftelute:

Amestecă într-un castron carnea tocată, miezul de pâine i înmuiat, stors şi sfărâmat, parmezanul ras, coriandrul tocat, usturoiul curăţat şi tocat, sare şi piper.

Când ai obţinut o compoziţie omogenă, formează chifteluţe de circa 50 g fiecare.

Pune în vasul blenderului sosul de roşii, uleiul de măsline, coriandrul rupt cu mâna, usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele, un praf de sare şi pasează-le bine.

Toarnă sosul obţinut într-o tigaie, adaugă apa şi lasă-l să fiarbă 5-7 minute.

Pune chifteluţele în sos şi lasă-le să fiarbă circa 30 de minute.

Serveşte mâncarea caldă, cu garnitură de orez fiert sau în stil mexican, după gust, decorată cu frunzuliţe de coriandru.

 

Chiftelute

Chiftelute

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.