Chilca
PrinteazaO reteta de chilca din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline, patrunjel, sare si piper.
- 700 g peste marunt, zis chilca
- 2 lamai
- 4 linguri ulei
- 2 cepe rosii
- 100 g masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati pestisorii, taiati-le capetele, spalati-i si scurgeti-i de apa in servetele.
Din acest moment puteti proceda in doua moduri: ori prajiti pestisorii in ulei sau pe gratar si apoi ii puneti intr-un castron mai mare, ori ii puneti cruzi, daca va place pestele proaspat crud.
Peste pestisori puneti urmatorul amestec facut separat, in alt castron, ca sa-l puteti amesteca bine: ceapa taiata in rondele, patrunjelul tocat marunt, maslinele, uleiul, o lamaie taiata in felii subtiri si apoi in sfeturi si zeama de la cealalta lamaie.
Condimentati cu sare si piper, dupa plac si amestecati ingredientele, apoi turnati amestecul peste pestisori.
Chilca
Pofta buna!
N-am mai auzit de mancarea asta pana acum!