Chiles rellenos
PrinteazaChiles rellenos
Aceasta mancare mexicana traditionala este un excelent exemplu pentru felul in care se poate gati ieftin. cu putina carne. Carnea va forma umplutura pentru cativa ardei iuti verzi poblano sau ardei iuti rosii ancho, rezultand niste gustari care se pot servi fie ca aperitive, fie ca fel principal.
In al doilea caz, se vor servi cu garnitura de orez si cu tortillas. Pentru a prepara chiles rellenos trebuie sa coaceti mai intai ardeii rosii iuti la foc deschis, pana ce pielita de pe ei se curata. Ardeii spalati se despica si, daca doriti sa fie mai putin iuti, scoateti semintele.
In interiorul ardeilor se pune umplutura. Se pot folosi doua umpluturi traditionale: prima consta in carne de vita tocata si prajita cu rosii si ceapa, iar a doua in branza Monterey Jack taiata cubulete si amestecata cu ceapa tocata.
Ardeii umpluti se inchid cu scobitori, se dau prin faina si ou batut si se prajesc in ulei de porumb. Inainte de a fi serviti, chiles rellenos sunt stropiti de obicei cu un sos salsa de rosii usor condimentat.