Chili con carne cu linte, ceapa si rosii
PrinteazaChili con carne cu linte, ceapa si rosii din: linte, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei, carne de vaca, sare, piper, boia iute, chimen, oregano, foi de dafin, ceapa verde si branza cheddar.
- 250 g linte
- 1 cutie (850 ml) rosii
- 300 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- care 1 ardei gras rosu si galben
- 3 linguri ulei
- 500 g carne tocata de vaca
- sare
- piper
- 1-2 linguri boia iute
- 2-3 linguri chimen
- 1 lingurita oregano
- 2 foi de dafin
- 1 legatura ceapa verde
- 150 g branza cheddar
Mod de preparare:
Se spala lintea. Se taie marunt rosiile de la conserva. Se pregatesc legumele. Se taie cuburi ceapa, usturoiul si ardeiul gras. Se incing doua linguri de ulei, se caleste carnea tocata si se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate carnea din tigaie. Se incinge 1 ingura de ulei. Se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul.
Se adauga lintea si se caleste circa 30 de secunde. Se adauga din nou carnea tocata, se presara boiaua si chimenul si se caleste in continuare. Se adauga rosiile, sucul si circa 1,2 l de apa si se lasa sa fiarba. Se fierbe mancare 50 de minute cu capacul deschis putin, amestecandu-se continuu.
Dupa circa 20 de minute se adauga oregano si foile de dafin. Se spala ceapa verde si se taie fasii fine. Se da branza pe razatoare. Se condimenteaza totul cu boia, sare si piper. Mancarea se serveste presarata cu ceapa verde si branza.
Chili con carne cu linte, ceapa si rosii
Pofta buna!
Chili con carne, suna asa de …exotic