Chili con carne si orez

Printeaza

20Chili con carne si orez din: carne de vita, orez, chili, porumb, ardei, fasole, rosii, chimion, boia, ulei.

Ingrediente:Chili con carne si orez

  • 1/2 kg carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 1/2 l supă clară
  • 2-3 ardei capia şi unul iute
  • 1 cutie mică de porumb
  • 1 cutie de fasole roşie
  • 1 cutie de roşii tăiate
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguriţă boia
  • ulei
  • sare
  • 1/2 linguriţă chilii

 

Mod de preparare:

Pune la călit ceapa tocată şi usturoiul, iar când devin aurii, adaugă ardeii capia cubuleţe, boiaua, chimionul, chili, rondelele de ardei iute şi amestecă. După 3-4 minute, pune carnea şi las-o la călit, amestecând când şi când, până scade lichidul.

Adaugă legumele din conserve, supa (sau apă) şi lasă să fiarbă la foc mic 30-40 de minute. Pune la fiert o oală cu 2 l de apă cu sare, când dă în clocot, adaugă orezul şi lasă-l să se pătrundă, dar să rămână bobul întreg.

Varsă apa, trece orezul printr-un jet de apă rece şi scurge-l.

E cea mai bună garnitură pentru chili con carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.