Chili con carne si orez
Printeaza20Chili con carne si orez din: carne de vita, orez, chili, porumb, ardei, fasole, rosii, chimion, boia, ulei.
- 1/2 kg carne de vită tocată
- 2 cepe
- 1/2 l supă clară
- 2-3 ardei capia şi unul iute
- 1 cutie mică de porumb
- 1 cutie de fasole roşie
- 1 cutie de roşii tăiate
- 1 cană orez cu bob lung
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguriţă boia
- ulei
- sare
- 1/2 linguriţă chilii
Mod de preparare:
Pune la călit ceapa tocată şi usturoiul, iar când devin aurii, adaugă ardeii capia cubuleţe, boiaua, chimionul, chili, rondelele de ardei iute şi amestecă. După 3-4 minute, pune carnea şi las-o la călit, amestecând când şi când, până scade lichidul.
Adaugă legumele din conserve, supa (sau apă) şi lasă să fiarbă la foc mic 30-40 de minute. Pune la fiert o oală cu 2 l de apă cu sare, când dă în clocot, adaugă orezul şi lasă-l să se pătrundă, dar să rămână bobul întreg.
Varsă apa, trece orezul printr-un jet de apă rece şi scurge-l.
E cea mai bună garnitură pentru chili con carne.
Pofta buna!