Chili cu carne de vita
PrinteazaChili cu carne de vita din: ceapa, usturoi, ulei de masline, boia iute, ardei iute, chimen, sare de mare, piper, antricot de vita, rosii conservate, rosii, scortisoara, fasole rosie. fara poza
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- 2 lingurite cu boia iute
- 1 ardei iute rosu, fara seminte si taiat marunt
- 1 lingurita cu varf de chimen macinat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 455 g antricot de vita, tocat (sau carne tocata)
- 200 g rosii conservate, in ulei
- 2 conserve a cate 400 g de rosii
- 1/2 baton de scortisoara
- 2 conserve a cate 400 g fasole rosie boabe, scurse
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150°C. Tocati marunt ceapa si usturoiul intr-un robot de bucatarie, apoi prajiti-le in putin ulei de masline pana cand se inmoaie. Adaugati boiaua, apoi ardeiul proaspat, chimenul si putina sare cu piper negru.
Puneti apoi carnea tocata si continuati sa caliti, amestecand, pana capata culoarea bruna. Amestecati rapid cu robotul de bucatarie rosiile conservate cu suficient ulei din borcan, astfel incat sa se formeze o pasta.
Adaugati-o la carne si puneti si rosiile intregi din celelalte conserve, batonul de scortisoara, apoi un pahar cu apa. Asezonati mai mult, daca e nevoie.
Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu hartie pergament si cu capac, apoi dati la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore. Adaugati fasolea boabe din conserva cu aproximativ 30 de minute inainte ca mancarea sa fie gata.
Chili cu carne de vita
Pofta buna!