Chili de ciuperci cu telina si migdale
PrinteazaChili de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili, chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju, zeama de lamaie, sare.
- 2 ciuperci champignon
- jumatate de cana de tulpina de telina
- jumatate de ceapa
- un ardei gras
- o mana de migdale hidratate 6 ore
- jumatate de cana de morcov
- o mana de rosii uscate la soare hidratate in apa
- 2 pahare de apa
- o lingura de ulei de masline presat la rece
- o lingurita de sos de soia nepasteurizat
- un catel de usturoi
- 2 linguri de oregano uscat
- 2 lingurite de pudra de chili
- o lingurita de chimion
- o lingura de otet de cidru de mere
- o lingura de sirop de agave
- un praf de piper cayenne
pentru smantana:
- o mana de caju hidratate 6 ore
- jumatate de cana de apa
- 3 linguri de ulei de masline presat la rece
- 3 lingurite de zeama de lamaie
- o lingurita de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi ciupercile, telina, ceapa şi ardeiul într-un bol. Mixaţi migdalele şi morcovii într-un blender sau robotul de bucătărie, apoi adăugafi-le la amestecul din bol. Mixaţi şi restul ingredientelor în blender până ajung la consistenta unei paste. Adăugaţi în bol şi amestecaţi bine.
Puteţi servi cu smântână din nuci caju. Pentru a face smântână, mixaţi în blender nucile caju, jumătate de cană de apă, cele 3 linguri de ulei, de lămâie şi sarea până se atinge consistenta ca de smântână.
Chili de ciuperci cu telina si migdale
Pofta buna!