Chili de ciuperci cu telina si migdale

Printeaza

Chili de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili, chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Chili_de_ciuperci_cu_telina_si_migdale

  • 2 ciuperci champignon
  • jumatate de cana de tulpina de telina
  • jumatate de ceapa
  • un ardei gras
  • o mana de migdale hidratate 6 ore
  • jumatate de cana de morcov
  • o mana de rosii uscate la soare hidratate in apa
  • 2 pahare de apa
  • o lingura de ulei de masline presat la rece
  • o lingurita de sos de soia nepasteurizat
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 2 lingurite de pudra de chili
  • o lingurita de chimion
  • o lingura de otet de cidru de mere
  • o lingura de sirop de agave
  • un praf de piper cayenne

pentru smantana:

  • o mana de caju hidratate 6 ore
  • jumatate de cana de apa
  • 3 linguri de ulei de masline presat la rece
  • 3 lingurite de zeama de lamaie
  • o lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ciupercile, telina, ceapa şi ardeiul într-un bol. Mixaţi migdalele şi morcovii într-un blender sau robotul de bucătărie, apoi adăugafi-le la amestecul din bol. Mixaţi şi restul ingredientelor în blender până ajung la consistenta unei paste. Adău­gaţi în bol şi amestecaţi bine.

Puteţi servi cu smântână din nuci caju. Pentru a face smântână, mixaţi în blender nucile caju, jumătate de cană de apă, cele 3 linguri de ulei, de lămâie şi sarea până se atinge consistenta ca de smântână.

Chili de ciuperci cu telina si migdale

Chili_de_ciuperci_cu_telina_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.