Chili de fasole cu dovleac
PrinteazaChili de fasole cu dovleac din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovleac, dovlecel, usturoi, patrunjel, ardei iute, supa de legume, rosii, fasole boabe, sare, chimion, oregano, smantana, cascaval, avocado.
- o lingura ulei de masline
- 2 cepe de apa tocate
- 3 ardei grasi de culouri diferite cuburi
- un dovlecel cuburi
- un dovleac cuburi
- 3 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel tocata
- 3 ardei iuti curatati sau nu de seminte
- 5 cani de supa de legume
- 2 cutii de rosii cuburi
- 3 cutii de fasole boabe
- sare dupa gust
- 2 linguri de chimion pisat
- o lingura de oregano uscat
- iaurt sau smantana (optional)
- cascaval (optional)
- 2 fructe de avocado cuburi stropite cu zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Incălziţi uleiul într-o oală şi căliţi ceapa şi ardeii jgraşi până se caramelizează – aprox. 8 minute. Adăugaţi dovleceii şi dovleacul şi sotati încă 5 minute să se înmoaie. Intre timp, mixaţi în blender sau robotul de bucătărie usturoiul, tulpinile de pătrunjel şi ardeii iuti.
Adăugaţi jumătate de cană de supă de legume şi amestecaţi. Turnaţi în oală, împreună cu roşiile. Adăugaţi apoi fasolea, condimentele şi restul de supă de legume. Ţineţi oala pe foc, neacoperită, 30 de minute, amestecând constant, până se înmoaie toate legumele. Potriviţi de sare.
Pentru a servi, garnisiţi cu pătrunjel tocat, avocado cuburi, smântână sau iaurt şi caşcaval ras.
Chili de fasole cu dovleac
Pofta buna!