Chili cu rosii si dovleac
PrinteazaChili cu rosii si dovleac din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, dafin, dovleac, masline, vin rosu, supa de legume, ardei iute, fasole rosie, chives,smantana.
Ingrediente:
- 600g de roşii medii, roşii cherry sau 400g de roşii tocate, din conservă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, tocate fin
- 2 căţei mari de usturoi, tocaţi fin
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat fin
- 1 linguriţă pudră de ardei Cayenne
- 1 linguriţă de oregano
- 1 frunză de dafin
- 600g de dovleac, curăţat de coajă şi tăiat în cuburi
- 12 măsline verzi fără sâmburi, tocate grosier
- 150ml de vin roşu
- 1/2 cub supă de legume
- 2 ardei iuţi copţi, tocaţi grosier
- 1 conservă de 400g de fasole roşie, boabele scurse şi clătite
- 1 legătură mică de chives, tocate
- 175ml de smântână
Mod de preparare:
Dacă foloseşti roşii proaspete, toarnă apă clocotită peste ele într-un bol, numără până la 30, apoi scoate-le, decojeşte-le şi toacă-le.
Incinge uleiul într-o oală cu fundul gros şi capac, apoi pune în ea ceapa şi usturoiul.
Căleşte-le la foc mic, amestecând ocazional. Adaugă ardeiul iute, pudra de ardei Cayenne, oregano şi foaia de dafin.
Găteşte totul 1 minut, apoi adaugă dovleacul, măslinele şi vinul.
Lasă mâncarea să fiarbă 2 minute, amestecând, apoi adaugă roşiile şi 200ml de apă.
Fărâmiţează deasupra cubul de supă şi amestecă. Dă mâncarea în clocot, acoper-o şi fierbe-o 30 de minute, amestecând ocazional.
Adaugă ardeii în oală şi verifică dacă mai e nevoie de sare şi piper.
Toarnă apă, dacă ţi se pare prea uscată mâncarea. Acoper-o şi mai las-o pe foc 25-30 de minute, până când dovleacul devine fraged.
Adaugă fasolea în oală şi reîncăzeşte totul. Serveşte cu chives şi smântână alături.
Chili cu rosii si dovleac
Pofta buna!