Chili vegetarian

Printeaza

Chili vegetarian 

Ingrediente:Chili vegetarian

  • 1 ardei verde
  • 3 cepe mărunţite
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi
  • 1 conservă de fasole roşie (800 g)
  • 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g)
  • 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu
  • 25 cl de piure de roşii
  • 6 linguriţe de pastă de roşii
  • 1 linguriţă de chimion
  • 3 linguriţe de chili
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingură de cacao, fără zahăr
  • 1 vârf de cuţit de piper Cayenne
  • 25 cl de vin roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Despicaţi ardeiul, curăţaţi-l de seminţe ş goliţi-l com­plet. Cu un cuţit mare, tăiaţi-l în bucăţele foarte mici. Intr-o tigaie, căliţi ceapa în ulei de măsline. La jumă­tatea timpului, adăugaţi ardeiul, iar la sfâişit, usturoiul.

Intr-o cratiţă, turnaţi treptat conţinutul tigăii, fasolea, ciupercile şi roşiile. Amestecaţi, săraţ şi piperaţi. Adăugaţi piureul de roşii, pasta de roşi, chimionul, chili, oregano, cacao şi piperul Cayenne.

Turnaţi vinul, cât să acopere amestecul de ingrediente. Lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic timp de 20-25 de minute. Mai condimentaţi, dacă este nevoie. Pentru a amplifica savoarea, adăugaţi puţin mai mult chili şi chimion.

Serviţi preparatul cald in farfurii adanci.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.