Chili vegetarian
PrinteazaChili vegetarian
- 1 ardei verde
- 3 cepe mărunţite
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, decojiţi
- 1 conservă de fasole roşie (800 g)
- 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g)
- 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu
- 25 cl de piure de roşii
- 6 linguriţe de pastă de roşii
- 1 linguriţă de chimion
- 3 linguriţe de chili
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 lingură de cacao, fără zahăr
- 1 vârf de cuţit de piper Cayenne
- 25 cl de vin roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Despicaţi ardeiul, curăţaţi-l de seminţe ş goliţi-l complet. Cu un cuţit mare, tăiaţi-l în bucăţele foarte mici. Intr-o tigaie, căliţi ceapa în ulei de măsline. La jumătatea timpului, adăugaţi ardeiul, iar la sfâişit, usturoiul.
Intr-o cratiţă, turnaţi treptat conţinutul tigăii, fasolea, ciupercile şi roşiile. Amestecaţi, săraţ şi piperaţi. Adăugaţi piureul de roşii, pasta de roşi, chimionul, chili, oregano, cacao şi piperul Cayenne.
Turnaţi vinul, cât să acopere amestecul de ingrediente. Lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic timp de 20-25 de minute. Mai condimentaţi, dacă este nevoie. Pentru a amplifica savoarea, adăugaţi puţin mai mult chili şi chimion.
Serviţi preparatul cald in farfurii adanci.
Poftă bună!