Chilli alb in sos occidental
PrinteazaChilli alb in sos occidental din: ulei, ceafa de porc, ceapa, usturoi, bere, morcov, ardei iuti, porumb, coriandru, oregano, sare, fulgi de ardei iute, lamaie, tortillas.
- 1 lingură de ulei vegetal
- 1 kg de ceafă de porc, tăiată în bucăţi de 4 cm
- 1 ceapă medie tocată
- 4 căţei de usturoi tocaţi
- 1 sticlă (330 ml) de bere mexicană
- 1 morcov tocat
- 1 cutie (100 g) de ardei iuţi verzi tocaţi
- 1 cutie (425 g) de porumb mexican scurs
- 1 legătură de coriandru tocat
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 linguriţă de sare
- fulgi de ardei iute
- 4 sferturi de lamaie verde
- 4 tortillas de porumb
Mod de preparare:
Incălzeşte o cratiţă de 4-6 litri la foc iute şi toarnă uleiul. Adaugă carnea şi las-o pană se rumeneşte pe toate părţile, cam 3-5 minute.
Adaugă două treimi din ceapă şi căleşte-o, amestecand constant, aproximativ 2-3 minute. Pune usturoiul şi mai amestecă 30 de secunde.
Adaugă berea. După ce dispare spuma, pune şi morcovul, ardeii iuţi, jumătate din cantitatea de porumb, două treimi din coriandru, oregano, sare şi 4 căni de apă.
Adu totul la punctut de fierbere, apoi acoperă cratiţa şi lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic. Aşteaptă pană cand carnea este bine făcută, cam o oră şi jumătate.
Mai adaugă apă, dacă ţi se pare prea gros, şi îndepărtează spuma formată. Cu jumătate de oră înainte de-a fi gata, pisează restul de porumb şi adaugă-l.
Potriveşte de sare şi serveşte acest chili cu ceapa rămasă, cu coriandru, fulgi de ardei iute, lamaie verde şi tortilla caldă.
Pofta buna!
Iese dementiala ceafa de porc in sosul asta