CHIMAY- bere belgiana
PrinteazaBerea Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite, îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux.
Abatia Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs bere la scara nationala. Sediul întreprinderii se gaseste pe colina Scourmont, în comuna Forges (districtul este — Chimay, cel care da si numele bauturii), din provincia Hainaut. Regiunea este cea a padurilor din Ardeni, în apropiere de frontiera franceza.
DEGUSTARE
Berea Chimay Bleue este produsa cu marcarea anului de productie, calitatea sa crescând atunci când este conservata pe o perioada îndelungata în mod adecvat. Obtinuta prin metoda fermentatiei triple, este o bere închisa la culoare, care-i asociaza gustului moale, cu aroma de fruct, o aroma delicata si parfumata. Produce o spuma deasa si persistenta. Servita la o temperatura de 10-12° C, poate fi consumata cu carne rosie la gratar si brânzeturi maturate.
ALTE VARIETATI
La Scourmont se mai produce bere Chimay Rouge, de culoare rosie-aramie, cu o concentratie alcoolica de 7% si un gust placut, cu aroma de fruct, si Triple, nepasteurizata si refermentata în sticle, cu aroma de fruct.