Chimichurri – sos verde si condimentat
PrinteazaChimichurri – sos verde si condimentat. Reteta originala pentru chimichurri este un sos verde si condimentat, originar din Argentina, care este folosit pentru a insoti carne de gratar sau alte preparate. Acest sos are o aroma intensa si este usor de preparat.
Iata cum sa faci reteta originala de chimichurri:
Ingrediente:
- 1 cana de patrunjel proaspat tocat
- 4 catei de usturoi, tocati fin
- 2 linguri de oregano proaspat tocat (sau 2 lingurite de oregano uscat)
- 1 lingurita de ardei iute uscat sau 1 ardei iute proaspat (optional, pentru un chimichurri picant)
- 1/4 cana de otet rosu sau otet de vin rosu
- 1/2 cana de ulei de masline extra virgin
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca patrunjelul tocat, usturoiul, oregano-ul si ardeiul iute (daca il folosesti).
Adauga otetul si uleiul de masline, si amesteca bine.
Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Poti incepe cu o jumatate de lingurita de sare si ajusta dupa gust.
Lasa chimichurri sa stea timp de cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi pentru a permite aromelor sa se combine.
Sosul este gata de servit cu carne de gratar sau orice alt fel de carne preferi.
Chimichurri – sos verde si condimentat
Informatii nutritionale (pentru intreaga reteta):
- Calorii: Aproximativ 600 de calorii
- Carbohidrati: Aproximativ 4 grame
- Proteine: Aproximativ 2 grame
- Grasimi: Aproximativ 66 grame
Chimichurri este un sos delicios si plin de arome, cu un echilibru perfect intre verdeata proaspata, usturoi si otet.
Este o alegere traditionala pentru a insoti carne de gratar, dar poate fi folosit si pentru a condimenta legume sau alte preparate.
Acesta adauga o nota de prospetime si picanterie oricarei mese si este o reteta indragita in intreaga lume.
Pofta buna!
Savurati!