Chipăruşă moldovenească
PrinteazaChipăruşă moldovenească din: gogosari, oua, afumatura, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, sare.
- 1 kg gogoşari
- 8 ouă
- 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.)
- 1 kg roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi usturoiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe toate în ulei cu puţină sare.
Torni şi o ceaşcă de apă caldă şi totul să fiarbă pe foc mic până scade. Tai afumătura, o prăjeşti şi o laşi deopairte.
Din ouă faci omletă pe care o adaugi pesite amestecul de ardei, gogoşari, roşii, usturoi şi mai laşi pe foc încă 5 minute, amestecând mereu. Mâncarea trebuie să fie picantă datorită ardeiului iute căruia în Moldova îi spunem chipăruş.
Chipăruşă moldovenească
Poftă bună!