Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor din: chipsuri de creveti, ulei de arahide, ardei grasi rosu, ardei iute, otet de orez, zahar, ceapa alba, amidon si sare.
- 1 cutie cu chipsuri de creveţi
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
pentru sos:
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei iute roşu
- 2 linguri oţet de orez
- 2 linguri zahăr
- 1 ceapă albă
- 2 pahare apă
- 1/2 linguriţă amidon
- sare
Mod de preparare:
Prepară sosul: curăţă şi taie ceapa julien, pune-o într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei încălzit şi înăbuş-o încet.
Intre timp, curăţă ardeiul gras roşu şi taie-l fâşiuţe.
Indepărtează codiţa ardeiului iute, curăţă-l de seminţe şi spală-l cu puţin oţet.
Toacă-l mărunt şi pune-l peste ceapă, împreună cu ardeiul gras, presară zahărul şi stropeşte totul cu puţin oţet.
Lasă oţetul să se evapore, apoi toarnă apa.
Pune sare după gust şi lasă ingredientele să fiarbă la foc mic. Când s-au înmuiat, pune-le în blender şi pasează-le.
Transferă-le din nou în cratiţă, adaugă amidonul, amestecă bine, să nu se formeze cocoloaşe şi lasă sosul să fiarbă puţin, până când capătă consistenţă.
Incinge uleiul pentru prăjit într-o cratiţă şi pune în el chipsurile de creveţi.
Lasă-le câteva secunde, până se umflă şi devin crocante, fară a-şi schimba însă culoarea, apoi scoate-le cu o paletă pe hârtie absorbantă.
Serveşte-le cu sosul preparat mai înainte.
Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor
Pofta buna!