Chipsuri de banane
PrinteazaChipsuri de banane din: zahar, arahide, banane, suc de lamaie, ulei de cocos.
- 100 g zahăr brun de trestie
- câte 1-2 linguriţe de aromă de coji de portocale şi de lămâie
- 50 g arahide nesărate măcinate
- 10 banane
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 100 g ulei de cocos pentru prăjit
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu aroma de coajă de portocale şi de lămâie şi cu arahidele. Se curăţă bananele şi se taie felii pe lungime. Se stropesc imediat cu suc de lămâie.
Se încinge uleiul de cocos în wok. Feliile de banane se dau prin amestecul de zahăr şi se prăjesc apoi pe porţii în uleiul încins.
Chipsurile de banane se scot din wok şi se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie. Asiguraţi-vă că chipsurile nu se vor lipi unele de altele.
Chipsuri de banane
Pofta buna!