Chipsuri de peste cu susan
PrinteazaChipsuri de peste cu susan din: file de peste, sare, piper, ulei, ceapa, ghimbir, faina, oua, seminte de susan, lamai, patrunjel, sos.
- 500 g file de peşte oceanic
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper mare
- 2 linguri ulei de susan
- 2-3 linguri ulei de orez
- 1/2 legătură ceapă verde
- 1 buc. ghimbir proaspăt (2-3 cm)
- 3 linguri făină
- 2-3 ouă
- 100 g seminţe albe de susan
- ulei de arahide pentru prăjit
- 2 lămâi
- 1/2 legătură pătrunjel
- sos de soia
- sos hoisin
- Wasabi
- Sambal Oelek
Mod de preparare:
Se spală fileul de peşte, se scurge şi se lasă puţin la îngheţat în congelator. Se scoate afară şi se taie felii subţiri.
Se amestecă sarea cu piperul, uleiul şi vinul de orez. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele subţiri. Se curăţă ghimbirul şi se taie mărunt.
Se adaugă ceapa verde şi ghimbirul la marinadă, iar aceasta se toarnă peste feliile fje peşte. Amestecul se lasă cca 10-15 minute la marinat.
Se toarnă făină pe o farfurie întinsă. Se bat ouăle şi se pregătesc seminţele de susan. Se încinge suficient ulei de arahide într-un wok.
Se scot bucăţile de peşte din marinadă şi se dau pe rând prin făină, ou şi prin seminţele de susan.
Chipsurile de peşte se prăjesc pe porţii cca 2-3 minute în uleiul încins. Se scot din tigaie şi se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie.
Lămâile se taie felii. Se spală pătrunjelul, se scurge şi se rup frunzele. Chipsurile de peşte se aşază pe farfurii şi se servesc ornate cu bucăţi de lămâie şi cu pătrunjel.
Ca dip se serveşte sos de soia, sos hoisin, wasabi şi Sambal Oelek (pastă de chili indoneziană).
Chipsuri de peste cu susan
Pofta buna!