Chipsuri cu sos mexican
PrinteazaChipsuri cu sos mexican din: malai, ulei, sare, boia, piper, rosii, zahar, ardei gras rosu si verde, ceapa, ardei iute.
- 100 g mălai fin
- 100 ml apă
- 2 linguri ulei
- sare
- boia
- piper
Ingrediente pentu sos:
- 3 roşii
- o lingură zahăr
- un ardei gras roşu
- un ardei gras verde
- o ceapă
- un ardei iute roşu
- sare
- o linguriţă ulei
Mod de preparare:
Pentru chipsuri, apa şi uleiul se pun pe foc şi, după ce au clocotit, se toarnă imediat peste mălai. S
e amestecă bine cu o lingură şi se lasă să se răcorească 15 minute.
Apoi, se frământă puţin aluatul adăugând boiaua, sarea şi piperul.
Se întinde aluatul în foaie foarte subţire, se mai presară cu sare şi piper, după gust, se taie triunghiuri şi se pun în tava de copt a aragazului.
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute până ce triunghiurile de aluat devin uscate şi crocante.
Pentru a prepara sosul, se mărunteste ceapa, cei doi ardei graşi şi cel iute şi roşiile decojite, apoi se amestecă într-un bol cu zahărul, sarea şi uleiul. Se serveşte cu chipsuri.
Pofta buna!