Chirosti bucovineni cu branza si lamaie
PrinteazaChirosti bucovineni cu branza si lamaie din: făină, lapte, două ouă, ulei, sare, brânză de vaci, zahăr, coajă de lămâie
- făină
- lapte
- 2 ouă
- ulei
- sare după gust
Pentru umplutura:
- brânză de vaci
- ou
- zahăr
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Se face un aluat ca pentru tăiţeii de casă. Se întinde aluatul obţinut cu un sucitor pe un fund de lemn şi se taie pătrăţele.
Se umplu pătrăţelele cu brânză de vaci amestecată cu ou, zahăr, coajă de lămâie.
Se lipesc în triunghi şi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10 minute. Se pot fierbe şi pe baie de abur. Se servesc calzi cu ceapă călită în ulei sau cu zahăr.
Chirosti bucovineni cu branza si lamaie
Pofta buna!