Chirosti moldovenesti

Printeaza

Chirosti moldovenesti din: cartofi, oua, smantana, faina, branza de oi, zahar, unt, sare.

Ingrediente:Chirosti moldovenesti

  • 500g cartofi
  • 3 oua
  • 1 pahar cu smantana
  • 500 g faina
  • 250 g branza de oi
  • 2 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Din faina cernuta, 1 ou, 1 cana cu apa calda si 1/2 lingurita de sare faceti un aluat obisnuit din care intindeti foaie mare. Taiati patrate de 4/4 cm, lasati pe planseul infainat.

Fierbeti cartofii in coaja 30 minute, curatati-i calzi si faramati-i cu furculita, apoi amestecati-i cu branza si 2 oua crude, amestecati bine ca sa obtineti o pasta uniforma.

Intindeti din amestec pe patratele de aluat, lipiti marginile si fierbeti in apa clocotita.

Cand se lasa la fund scoateti chirostile pe platou, stropiti cu unt. Serviti acoperite cu smantana si presarate cu zahar.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chiroste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.