Chirosti moldovenesti
PrinteazaChirosti moldovenesti din: cartofi, oua, smantana, faina, branza de oi, zahar, unt, sare.
- 500g cartofi
- 3 oua
- 1 pahar cu smantana
- 500 g faina
- 250 g branza de oi
- 2 linguri cu zahar
- 3 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Din faina cernuta, 1 ou, 1 cana cu apa calda si 1/2 lingurita de sare faceti un aluat obisnuit din care intindeti foaie mare. Taiati patrate de 4/4 cm, lasati pe planseul infainat.
Fierbeti cartofii in coaja 30 minute, curatati-i calzi si faramati-i cu furculita, apoi amestecati-i cu branza si 2 oua crude, amestecati bine ca sa obtineti o pasta uniforma.
Intindeti din amestec pe patratele de aluat, lipiti marginile si fierbeti in apa clocotita.
Cand se lasa la fund scoateti chirostile pe platou, stropiti cu unt. Serviti acoperite cu smantana si presarate cu zahar.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiroste