Chisalita olteneasca
PrinteazaChisalita olteneasca din: corcoduşe roşii, zahăr, făină (sau amidon)
- 1 kg corcoduşe roşii
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri făină (sau amidon)
Mod de preparare:
Culegi corcoduşele roşii, cu grijă să nu fie stricate, le speli bine şi le scoţi sâmburii. Pui apoi corcoduşele la fiert în apă cu 6 linguri de zahăr.
Când au fiert bine de tot, pasezi o parte din cantitatea de corcoduşe şi o amesteci apoi cu 2 linguri de făină. Cu acest amestec se îngroaşă ciorba noastră de corcoduşe (chisăliţă).
O mai laşi puţin şi apoi o serveşti fie călduţă, fie rece. Bunica ne-o dădea să o mâncăm rece, cu pâine şi era o mare plăcere în zilele toride de vară. Este o ciorbică dulce – acrişoară.
Chisalita olteneasca
Pofta buna!