Chisca umpluta cu ficat

Printeaza

Chisca umpluta cu ficat din: carne, slanina, sare, piper, cuisoare, nucsoara, dafin, ficat, condimente.

Ingrediente:

  • 1 stomac de purcel
  • 2 kg carne macră
  • 200 g slănină proaspătă
  • sare
  • piper
  • cuişoare
  • nucşoară
  • foaie de dafin
  • 500 g ficat
  • condimente

 

Mod de preparare:

Pregătiţi stomacul de purcel pentru umplut astfel: spălaţi-l în mai multe ape, curăţaţi-l cu atenţie, întoarceţi-l uşor pe dos şi spălaţi-1ldin nou.

Tăiaţi 1 kg de carne în felii pe lungimea bucăţii de carne.

Căptuşiţi stomacul pregătit înainte cu felii de carne, iar mijlocul umpleţi-l cu restul de carne tocată împreună cu ficatul dat în clocot şi scurs şi cu slănină tăiată cubuleţe mici.

Săraţi amestecul şi condimentaţi-l cu coriandru, nucşoară pisată şi piper măcinat.

Când operaţiunea s-a terminat, legaţi stomacul la capătul de sus, puneţi-l să fiarbă într- un vas adânc cu apă caldă.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic cel puţin 2 ore. La fiert puneţi boabe de piper, foi de dafin şi câteva cuişoare.

Scoateţi chişca din apă după ce s-a răcit şi lăsaţi-o în cămara uscată, în curent de aer.

Afumaţi-o şi serviţi-o ca aperitiv, tăiată felii subţiri, pe latul ei.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chisca moldoveneasca cu cimbru

Chisca

retete

Chisca moldoveneasca

Chisca moldoveneasca din: carne, sange, pasat, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper   Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.