Chisca moldoveneasca din: carne, sange, pasat, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple […]
Chisca umpluta cu ficat
PrinteazaChisca umpluta cu ficat din: carne, slanina, sare, piper, cuisoare, nucsoara, dafin, ficat, condimente.
Ingrediente:
- 1 stomac de purcel
- 2 kg carne macră
- 200 g slănină proaspătă
- sare
- piper
- cuişoare
- nucşoară
- foaie de dafin
- 500 g ficat
- condimente
Mod de preparare:
Pregătiţi stomacul de purcel pentru umplut astfel: spălaţi-l în mai multe ape, curăţaţi-l cu atenţie, întoarceţi-l uşor pe dos şi spălaţi-1ldin nou.
Tăiaţi 1 kg de carne în felii pe lungimea bucăţii de carne.
Căptuşiţi stomacul pregătit înainte cu felii de carne, iar mijlocul umpleţi-l cu restul de carne tocată împreună cu ficatul dat în clocot şi scurs şi cu slănină tăiată cubuleţe mici.
Săraţi amestecul şi condimentaţi-l cu coriandru, nucşoară pisată şi piper măcinat.
Când operaţiunea s-a terminat, legaţi stomacul la capătul de sus, puneţi-l să fiarbă într- un vas adânc cu apă caldă.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic cel puţin 2 ore. La fiert puneţi boabe de piper, foi de dafin şi câteva cuişoare.
Scoateţi chişca din apă după ce s-a răcit şi lăsaţi-o în cămara uscată, în curent de aer.
Afumaţi-o şi serviţi-o ca aperitiv, tăiată felii subţiri, pe latul ei.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chisca
Pofta buna!