Chisca umpluta
PrinteazaChisca umpluta din: stomac de purcel, carne macra de porc, slanina, sare, piper, cuisoare, nucsoara, foaie de dafin, ficat de porc, condimente.
- 1 stomac de purcel
- 2 kg carne macră de porc
- 200 g slănină proaspătă
- sare
- piper
- cuişoare
- nucşoară
- foaie de dafin
- 1/2 kg ficat de porc
- condimente
Mod de preparare:
Pregăteşti stomacul de purcel pentru umplut astfel: îl speli în mai multe ape, îl cureţi cu atenţie, îl întorci uşor pe dos şi îl speli din nou. Tai 1 kg de came în felii pe lungimea bucăţii de carne.
Căptuşeşti stomacul pregătit înainte cu felii de came, iar mijlocul îl umpli cu restul de came tocată împreună cu ficatul dat în clocot şi scurs şi cu slănină tăiată culbuleţe mici. Sărezi amestecul şi-l piperezi cu coriandm, nucşoară pisată şi piper măcinat.
Când operaţia s-a terminat, legi stomacul la capătul de sus, îl pui să fiarbă într-un vas adânc în apă caldă. Laşi să fiarbă la foc mic cel puţin 2 ore.
La fiert pui boabe de piper, foi de dafin şi câteva cuişoare. Scoţi chişca din apă după ce s-a răcit şi o laşi în cămara uscată, în curent de aer.
O afumi şi o serveşti ca aperitiv, tăiată felii subţiri, pe latul ei.
Pofta buna!