Chisel de fructe

Printeaza

 

Ingrediente:Chisel de fructe

  • 800 g fructe
  • 150 g zahăr
  • 3 pahare apă
  • 150 g făină de cartofi

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon.

Luăm un pahar din zeama strecurată şi amestecăm cu făina de cartofi. In res­tul de zeamă adăugăm zahărul şi punem la fiert într-un vas descoperit.

Cînd com­poziţia dă în clocot, turnăm în ea dintr-o dată zeama cu făina de cartofi, ameste­căm repede cu o lopăţică, lăsăm să dea numai un clocot şi o turnăm într-o formă de piatră sau de faianţă, udată mai îna­inte cu apă rece şi presărată cu zahăr tos.

Ducem forma la rece şi lăsăm chiselul să se prindă.Răsturnăm chiselul din formă într-o farfurie şi îl servim cu frişcă sau cu lapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.