Chisel de fructe
Printeaza
- 800 g fructe
- 150 g zahăr
- 3 pahare apă
- 150 g făină de cartofi
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon.
Luăm un pahar din zeama strecurată şi amestecăm cu făina de cartofi. In restul de zeamă adăugăm zahărul şi punem la fiert într-un vas descoperit.
Cînd compoziţia dă în clocot, turnăm în ea dintr-o dată zeama cu făina de cartofi, amestecăm repede cu o lopăţică, lăsăm să dea numai un clocot şi o turnăm într-o formă de piatră sau de faianţă, udată mai înainte cu apă rece şi presărată cu zahăr tos.
Ducem forma la rece şi lăsăm chiselul să se prindă.Răsturnăm chiselul din formă într-o farfurie şi îl servim cu frişcă sau cu lapte.
Pofta buna!