Chisel de gutui

Printeaza

Chisel de gutui din: gutui, zahăr, apă, amidon, zahăr vanilat.

Chisel de gutui

Ingrediente:

  • 2 kg gutui
  • 150 g zahăr
  • 4 l apă
  • 50 g amidon
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Gutuile cu coajă se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă clocotită. După fierbere, se scurg bine.

In zeama rezultată, se adaugă zahărul, amidonul dizolvat în puţină apă, zahărul vanilat, şi se dă în clocot, amestecând continuu, să nu se prindă de vas.

Se toarnă fierbinte în compotiere sau pahare. Se dă la rece.

Pentru a preîntâmpina formarea unei cruste, se presară deasupra zahăr pudră. Este mai bun pregătit cu o zi înainte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chisel de fructe

Chisel de fructe

  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama […]

 

Chisel de lapte cu zahar si amidon

Chisel de lapte cu zahar si amidon din: lapte, zahar, zahar vanilat, amidon. Ingrediente: 2 l lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 50 g amidon   Mod de preparare: In laptele clocotit cu zahăr şi zahăr vanilat şe adaugă amidonul diluat în 500 ml apă rece, amestecând continuu, ca să nu se prindă, […]

 

Cum se prepara mere perfect caramelizate

Chisel de mere

Chisel de mere din: suc de mere, zahar, amidon. Ingrediente: 1 pahar suc de mere 1 lingurâ zahăr 1/2 linguriţâ ami­don       Mod de preparare: Se curâţâ merele, se dau pe râzâtoare şi se storc. Se pune la fiert jumâtate din sucul de mere, şi cînd fierbe, i se adaugâ zahârul, amestecat cu amidonul […]

 

Chisel de fructe uscate

Chisel de fructe uscate din: fructe uscate, zahar, amidon, apa. Ingrediente: 100 g fructe uscate (mere, prune, pere) 1 lingură zahăr 1/2 linguriţă amidon 1 pahar apă     Mod de preparare: Se spalâ fructele în mai multe ape reci, se scurg, se acoperă cu un pahar de apă rece şi se lasă să stea […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.