Chiftele de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari o ceapă un ou 2 linguri făină un praf sare ulei pentru prăjit 2-3 fire pătrunjel 2 fire ceapă verde piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi ceapa se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se […]
Chitele din cartofi si morcovi
PrinteazaChitele din cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, usturoi, ceapă, ulei, făină, sare, piper, pesmet.
Ingrediente:
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică tocată
- ulei (de prăjit)
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbe morcovii 35 de minute şi cartofii decojiţi nu mai mult de 25.
După ce s-au fiert legumele, scur ge-le de apă şi pasează-le până obţii un piure dens. Potriveşte de sare şi piper. Adaugă făina şi amestecă.
Căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Pune-le peste legumele pasate.
Dacă sunt prea moi, adaugă făină. Modelează chiftelele cu mâna umedă. Dă-le prin pesmet.
Prăjeşte-le la foc iute, trei minute pe fiecare parte. Aşază-le pe o farfurie.
Decorează cu morcovi, salată verde şi mărar. Ar merge şi cu o salată de varză!
Chitele din cartofi si morcovi
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele cu cartofi si rozmarin
Chiftele cu cartofi si rozmarin din: cartofi, oua, parmezan, sare, piper, rozmarin, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă mari 2 linguri parmezan ras 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1/2 linguriţă rozmarin tocat 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. Decojeşte-i şi zdrobeşte-i ca pentru piure. Adaugă […]
Pofta buna!