Chitele cu sos picant si patrunjel

Printeaza

Chitele cu sos picant si patrunjel din: cârnaţi proaspeţi, piper, sos Worchester, pătrunjel, ceapa rosie, jeleu de coacaze, coaja de portocală, muştar, sos Tabasco, ulei, chifle mici.

 

Ingredinete:

  • 800 g cârnaţi proaspeţi (porc şi vită)
  • 2 linguriţe piper măcinat
  • 2 linguriţe sos Worchester
  • 2 linguri pătrunjel
  • 3 cepe roşii, răzuite
  • 150 g jeleu de coacăze
  • coaja răzuită de la 1 portocală
  • 1/2 linguriţă muştar
  • câteva picături sos Tabasco
  • 2 linguri ulei
  • 12 chifle mici, tăiate în două şi rumenite

 

Mod de preparare:

Scoate carnea din cârnaţi şi combin-o cu ardeiul iute, sosul Worchester şi pătrunjelul.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi modelează chifteluţe aplatizate mici şi dă la rece 15 min.

Intre timp, prepară sosul picant de servit: presară ceapa roşie cu sare şi lasă la scurs în strecurătoare 5 min.

Clăteşte rapid sub jet de apă şi stoarce cu mâna pentru a elimina lichidul în exces.

Combină cu jeleul de coacăze, coaja răzuită de portocală, muştarul şi sosul Tabasco.

Incinge cuptorul la 180°C. Prăjeşte chifteluţeleîn uleiul încins 3 min pe fiecare parte, până când se rumenesc.

Transferă-le apoi pe tava de copt şi dă la cuptor 5 min. Serveşfe-le fierbinţi sau la temperatura ambiantă aşezate pe chifle cu sosul picant.

Chitele cu sos picant si patrunjel

Chitele_cu_sos_picant_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee cu chiftelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.