Chitele cu sos picant si patrunjel
PrinteazaChitele cu sos picant si patrunjel din: cârnaţi proaspeţi, piper, sos Worchester, pătrunjel, ceapa rosie, jeleu de coacaze, coaja de portocală, muştar, sos Tabasco, ulei, chifle mici.
Ingredinete:
- 800 g cârnaţi proaspeţi (porc şi vită)
- 2 linguriţe piper măcinat
- 2 linguriţe sos Worchester
- 2 linguri pătrunjel
- 3 cepe roşii, răzuite
- 150 g jeleu de coacăze
- coaja răzuită de la 1 portocală
- 1/2 linguriţă muştar
- câteva picături sos Tabasco
- 2 linguri ulei
- 12 chifle mici, tăiate în două şi rumenite
Mod de preparare:
Scoate carnea din cârnaţi şi combin-o cu ardeiul iute, sosul Worchester şi pătrunjelul.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi modelează chifteluţe aplatizate mici şi dă la rece 15 min.
Intre timp, prepară sosul picant de servit: presară ceapa roşie cu sare şi lasă la scurs în strecurătoare 5 min.
Clăteşte rapid sub jet de apă şi stoarce cu mâna pentru a elimina lichidul în exces.
Combină cu jeleul de coacăze, coaja răzuită de portocală, muştarul şi sosul Tabasco.
Incinge cuptorul la 180°C. Prăjeşte chifteluţeleîn uleiul încins 3 min pe fiecare parte, până când se rumenesc.
Transferă-le apoi pe tava de copt şi dă la cuptor 5 min. Serveşfe-le fierbinţi sau la temperatura ambiantă aşezate pe chifle cu sosul picant.
Chitele cu sos picant si patrunjel
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee cu chiftelele astea