Chorizo

Printeaza

Acest cârnat, care se distinge printr-o culoare roşie vie, este un ingredient de bază al bucătăriaei spaniole şi portugheze.

El se prepară din carne de porc şi conţine bucăţi de slănină de porc. Aroma principală este dată de boiaua dulce şi picantă, care contribuie la culoarea sa specifică. Chorizo se poate consuma proaspăt, fiind prăjit sau adăugat diverselor tocane, sau uscat şi tăiat felii.

In Peninsula Iberică, varianta uscată a cârnatitului chorizo este cea predominantă, îar in Spaniaa, orice bar va oferi şi câte o farfuriuţă de chorizo alături de un pahar de vin sau de bere.

In Portugalia, feliile de chouriţo îşi aşteaptă consumaatorii într-un bol cu supă tradiţională.

 

Chorizo

Chorizo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.