Chou a la creme
PrinteazaChou a la creme din: apa, unt, faina, oua, ulei, smantana, zahar.
Pentru gogosele:
- 80 ml apă
- 40 g unt
- 50 g făină
- 2 ouă
- 1 lingură ulei
Pentru umplutură:
- 200 g smântână grasă
- 75 g zahăr
Mod de preparare:
Pui apa cu untul pe foc, amesteci, iar când începe să clocotească adaugi făina în ploaie. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă, amestecând constant până când compoziţia se desprinde de marginile vasului. Dai deoparte, laşi să se răcorească si adaugi ouăle, unul câte unul.
Ungi o tavă cu ulei şi pui compoziţia într-un poş. Formezi gogoşile direct în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le laşi să se răcorească, înainte să le tai capacele. Baţi smântână cu zahărul, pui frişca în poş, decorezi cu frişcă şi aşezi deasupra capacele.
Pofta buna!