Chou a la creme

Printeaza

Chou a la creme din: apa, unt, faina, oua, ulei, smantana, zahar.

Ingrediente:Chou a la creme

Pentru gogosele:

  • 80 ml apă
  • 40 g unt
  • 50 g făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei

Pentru umplutură:

  • 200 g smântână grasă
  • 75 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pui apa cu untul pe foc, amesteci, iar când începe să clocotească adaugi făina în ploaie. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă, amestecând constant până când compoziţia se desprinde de marginile vasului. Dai deoparte, laşi să se răcorească si adaugi ouăle, unul câte unul.

Ungi o tavă cu ulei şi pui compoziţia într-un poş. Formezi gogoşile direct în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le laşi să se răcorească, înainte să le tai capacele. Baţi smântână cu zahărul, pui frişca în poş, decorezi cu frişcă şi aşezi deasupra capacele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.