Chou a la creme cu zmeura

Printeaza

O reteta delicioasa de chou a la crema cu zmeura din: faina, apa, ulei, oua, sare, zmeura, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie si frisca.

Ingrediente:Chou a la creme cu zmeura

  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 5 oua
  • 1 varf de cutit cu sare

coulis de zmeura:

  • 300 g zmeura proaspata
  • 100 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 lingurita de suc de lamaie

in plus:

  • 300-400 g frisca

 

Mod de preparare:

Punem la fiert apa amestecată cu uleiul, sa¬rea şi zahărul. Adăugăm toată făina deodată şi amestecăm rapid până ce aluatul se des¬prinde de pe marginile cratiţei. Stingem focul.

Când aluatul este rece, adăugăm ouăle unul câte unul. Fiecare ou trebuie să fie încorporat complet în aluat.

Punem aluatul într-un şpriţ şi, pe hârtia de copt aşezată în tavă, formăm chou-uri de mărimea unui ou mic. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 210°C pentru 20 de minute, reducem tem¬peratura la 180°C şi le lăsăm zece minute. Intredeschidem uşa cuptorului şi stingem focul după zece minute.

Pentru coulis, spălăm rapid zmeura sub un jet de apă rece şi o amestecăm cu zahărul, zahărul vanilat şi o linguriţă cu suc de lămâie.

Mixăm până obţinem un sos legat pe care-i strecurăm prin sită pentru a da deoparte seminţele. Tăiem chou-urile în două jumătăţi egale şi le umplem cu frişcă şi coulis de zmeură.

Chou a la creme cu zmeura

Chou a la creme cu zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.