Chou a la creme cu zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de chou a la crema cu zmeura din: faina, apa, ulei, oua, sare, zmeura, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie si frisca.
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 75 ml ulei
- 5 oua
- 1 varf de cutit cu sare
coulis de zmeura:
- 300 g zmeura proaspata
- 100 g zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
- 1 lingurita de suc de lamaie
in plus:
- 300-400 g frisca
Mod de preparare:
Punem la fiert apa amestecată cu uleiul, sa¬rea şi zahărul. Adăugăm toată făina deodată şi amestecăm rapid până ce aluatul se des¬prinde de pe marginile cratiţei. Stingem focul.
Când aluatul este rece, adăugăm ouăle unul câte unul. Fiecare ou trebuie să fie încorporat complet în aluat.
Punem aluatul într-un şpriţ şi, pe hârtia de copt aşezată în tavă, formăm chou-uri de mărimea unui ou mic. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 210°C pentru 20 de minute, reducem tem¬peratura la 180°C şi le lăsăm zece minute. Intredeschidem uşa cuptorului şi stingem focul după zece minute.
Pentru coulis, spălăm rapid zmeura sub un jet de apă rece şi o amestecăm cu zahărul, zahărul vanilat şi o linguriţă cu suc de lămâie.
Mixăm până obţinem un sos legat pe care-i strecurăm prin sită pentru a da deoparte seminţele. Tăiem chou-urile în două jumătăţi egale şi le umplem cu frişcă şi coulis de zmeură.
Chou a la creme cu zmeura
Pofta buna!