Chou a la creme

Printeaza

O reteta de chou a la creme din: frisca, oua, faina, ulei, sare, apa, zahar, lapte si esenta de vanilie.

Ingrediente:Chou a la creme

  • 200 g frisca

pentru chou-uri:

  • 6 oua potrivite
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 ml ulei
  • sare
  • zahar

pentru crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 200 g faina
  • 750 ml lapte
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară, pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare şi unul de zahăr. Când începe să fiarbă, adaugă toată făina cernută, dintr-odată, şi amestec-o vârtos cu o lingură/paletă din lemn, până se încorpo¬rează în amestecul lichid.

Amestecă în aluat, la foc mic, 4-5 minute, până se desprinde cu uşurinţă de pe marginile crăticioarei. Lasă-l să se răcească. Pune ouăle pe rând, amestecând foarte bine după fiecare. Adaugă următorul ou numai după ce precedentul s-a încorporat!

Pune compoziţia într-un cornet şi formează chou– uri pe tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă spaţiu între ele, deoarece cresc la copt. Dă-le la cuptorul preîncălzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute.

Micşorează flacăra, iar după zece minute, întredeschide uşa cuptorului şi mai lasă tava zece minute. Scoate gogoşelele, iar după ce se răcoresc, taie-le câte un căpăcel.

Pentru cremă, bate ouăle într-un castron şi freacă-le cu zahărul şi vanilia, după gust. Bate până obţii o compoziţie fină, apoi încorporează făina cernută şi laptele puţin încălzit. Pune vasul pe baie de aburi şi ţine-l până când se îngroaşă crema şi nu se mai simte gustul făinii.

Umple gogoşelele cu crema răcită, acoperă cu un strat de frişcă proaspătă şi aşază căpăcelul tăiat.

Chou a la creme

Chou a la creme

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.