Chou-uri vanilate
PrinteazaChou-uri vanilate din: apa, faina, ulei, oua, ciocolata, sare, zahar, lapte, galbenusuri, faina si baton de vanilie.
- 300 ml apa
- 200 g faina
- 75 ml ulei
- 6 oua
- 200 g ciocolata
- sare
- zahar
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 140 g zahar
- 4 galbenusuri
- 4 linguri cu faina (rase)
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Pune la fiert apa cu uleiul şi câte un praf de sare şi zahăr. Adaugă făina în apa clocotindă şi amestecă bine. Când se ridică de pe fundul oalei, dă deoparte şi lasă la răcit, încorporează treptat ouăle şi formează chou-uri pe tava tapetată. Dă la cuptor, la foc mediu, 20 de minute, apoi la foc mic, 20 de minute.
Lasă-le să se răcească şi taie-le căpăcele. Freacă gălbenuşurile cu zahăr, încorporează făina (60 g) şi subţiată treptat cu laptele fiert cu vanilia. Pune apoi crema la baie de aburi, amestecă până ce se îngroaşă, apoi las-o la răcit. Umple chou-urile cu crema vanilată şi toarnă deasupra ciocolata topită.
Chou-uri vanilate
Poftă bună!
Arata bine gogosile astea