Choux a la creme aromat
PrinteazaChoux a la creme aromat din:
- 125 g făină
- 100 g margarină
- 250 ml apă
- 3 ouă
- 1/2 linguriţă sare
- 250 ml frişcă lichidă pentru umplutură
Mod de preparare:
Intr-un vas, se fierb apa, margarina şi sarea. Când clocoteşte, se ia vasul de pe foc, se adaugă toată faina odată, amestecând rapid. Se pune iar vasul pe foc mic şi se amestecă energic până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului.
Se lasă să se răcească, se încorporează ouăle, amestecând până se omogenizează aluatul şi capătă o consistenţă moale, dar îşi păstrează forma în tavă.
Se pun cu şpriţul gogoşele în forma unsă puţin, lăsând spaţiu între ele. Se coc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 30 de minute, până se rumenesc.
Nu se deschide uşa cuptorului în timpul coacerii. Când s-au răcorit, se taie un căpăcel şi se umplu cu frişcă bătută.
Sau se pot umple cu ce cremă vă place.
Pofta buna!