Choux cu crema de branza
PrinteazaChoux cu crema de branza din: lapte, apa, unt, faina, sare, piper, oua, branza dulce, ceapa verde, capere, ulei, chimen, sare, piper.
Pentru aluat:
- 125 ml lapte
- 125 ml apă
- 100 g unt
- 150 g făină
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 vârf de cuţit de piper
- 4 ouă
Pentru umplutură:
- 300 g brânză dulce
- 2 fire ceapă verde
- 2 linguri capere
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen
- 1 lingură mărar tocat
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu apa, cu untul, piperul şi sarea.
După ce dau în clocot, adaugi toată făina deodată, amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe, până când se formează o sferă de aluat care se dezlipeşte de vas.
Iei vasul de pe foc şi, când aluatul s-a mai răcit puţin, adaugi ouăle unul câte unul.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui grămăjoare cu un cornet sau cu linguriţa, la distanţă de 5 cm între ele.
Introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu spre iute, timp de 15-20 de minute, până se rumenesc, fără să deschizi cuptorul în timpul coacerii.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu uleiul, ceapa verde fin tocată, mărarul tocat, seminţele de chimen, caperele, sare şi piper după gust.
După ce s-au răcit choux-urile, le tai un capac şi le umpli cu crema de brânză, apoi acoperi cu căpăcelul.
Sfatul meu: Gogoşelele pot fi umplute şi cu o cremă de pate frecat cu unt, gălbenuş, piper şi nucşoară sau cu pastă de peşte mixată cu unt, zeamă de lămâie şi pulpă de avocado.
Pofta buna!