Choux cu frisca din: apa, unt, oua, faina, sare, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă 80 g unt 4 ouă 150 g făină un praf sare Pentru umplutură: 200 ml frişcă lichidă dulce Mod de preparare: Apa, sarea şi untul tăiat cubuleţe se pun pe foc şi, când amestecul a dat în clocot, […]
Choux a la creme cu caramel
PrinteazaChoux a la creme cu caramel din: choux, frisca lichida, zahar pudra, zahar.
- cantitate dublă de choux-uri
- 600 ml frişcă lichidă
- 4 linguri zahăr pudră
- 100 g zahăr tos
- ornamente aurii comestibile
Mod de preparare:
Prepară cantitate dublă de choux-uri conform reţetei de bază. Bate frişca cu zahăr pudră şi umple choux-urile.
Intr-un vas pe foc mic pune zahărul la topit, amestecând pentru a obţine un caramel blond.
Inmoaie fiecare profiterol în caramel şi montează piramida lipind choux-urile unele de altele.
Stropeşte cu caramelul rămas si ornează cu stelute aurii.
Choux a la creme cu caramel
Pofta buna!
Choux cu crema de branza din: lapte, apa, unt, faina, sare, piper, oua, branza dulce, ceapa verde, capere, ulei, chimen, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml lapte 125 ml apă 100 g unt 150 g făină 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de cuţit de piper 4 ouă Pentru umplutură: 300 g […]
Desert cu choux si fructe de padure
Desert cu choux si fructe de padure din: choux, fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, coaja de portocala, inghetata de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 1 porţie choux-uri 300 g amestec de fructe de pădure – decongelate 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală îngheţată de vanilie […]
Profiterol cu cirese din: cirese, negrese, frisca, profiterol. Ingrediente: 3 linguri cireşe din compot 250 g profiterol de cumpărat cu sos de ciocolată 50 g negrese cu ciocolată – de cumpărat 1 lingură frişcă bătută Mod de preparare: Intr-un pahar special aşazâ jumătate din fructe, pune deasupra 3 gogoşi de profiterol, jumătate din negrese […]
Pofta buna!