Choux a la creme de casa
PrinteazaChoux a la creme de casa din: unt, faina integrala, oua, frisca lichida, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, lichior crema.
- 85 g unt, plus 15 g pentru sosul de ciocolată
- 100 g făină integrală
- 3 ouă, bătute
- 600 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucaţi
- 4 linguri lapte
- 4 linguri zahăr pudră
- 6 linguri lichior cremă
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Unge cu grăsime 2 tăvi de copt.
Incălzeşte untul cu 200 ml apă şi adu la punctul de fierbere.
Opreşte flacăra şi adaugă toată făina şi un praf de sare şi amestecă viguros. Lasă să se răcească complet. Incorporează pe rând ouăle.
Pune aluatul în cornet şi elimină pe cât posibil aerul din interior.
Toarnă mici grămăjoare pe tavă la distanţă unele de altele. Cu degetul înmuiat în apă netezeşte suprafaţa.
Dă la cuptor 20-25 min, până când se rumenesc. Lasă să se răcească pe grătar metalic.
Prepară sosul de ciocolată, încălzeşte 150 ml frişcă lichidă cu ciocolata, untul şi laptele şi amestecă până la omogenizare.
Lasă să se răcească. Bate frişca rămasă cu alcoolul şi zahărul pudră.
Adaugă puţin din sosul de ciocolată şi amestecă uşor. Umple choux-urile cu cremă şi toarnă deasupra sosul cald de ciocolată.
Choux a la creme de casa
Pofta buna!