Choux a la creme
PrinteazaChoux a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure, indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata.
aluat:
- 220 ml apa
- 3 oua
- 140 g faina
- 80 g unt
- sare
crema:
- 200 g fructe de padure
- 1/2 lingurita indulcitor fluid
- 100 g branza de vaci
- 150 ml frisca
- 2 linguri ciocolata
Mod de preparare:
Se toarnă apa într-o crăticioa- ră; se adaugă puţină sare şi untul. Se dă în clocot şi se ia de pe foc. Se adaugă dintr-o dată făina şi se amestecă; se reaşază pe foc moale. Se amestecă în continuare, până ce aluatul se desprinde de pe fundul oalei ca o găluşcă.
Se lasă să se răcorească în alt vas; se înglobează pe rând ouăle. Se şpriţează inele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc gogoşelele 15-18 min.; se scot pe un grătar şi se taie în două, pe lung. Se zdrobesc fructele cu furculiţa; se înglobează, cu telul, brânza şi îndulcitorul, urmate de frişca bătută.
Se umplu gogoşelele cu cremă şpriţată. Se decorează cu ciocolată topită şi se servesc reci.
Choux a la creme
Pofta buna!
Buna prajitura asta 🙂