Choux cu frisca
PrinteazaChoux cu frisca din: apa, unt, oua, faina, sare, frisca.
Pentru aluat:
- 250 ml apă
- 80 g unt
- 4 ouă
- 150 g făină
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 200 ml frişcă lichidă dulce
Mod de preparare:
Apa, sarea şi untul tăiat cubuleţe se pun pe foc şi, când amestecul a dat în clocot, se stinge focul şi se pune făina dintr-o dată.
Se amestecă energic şi, când începe să se desprindă de pereţii vasului, se pune din nou pe foc pentru a obţine un aluat uscat.
Se transferă apoi într-un vas şi, după ce s-a mai răcorit, se adaugă ouăle, unul după altul, amestecând după fiecare şi apoi se pune aluatul într-un poş. Se eliberează mici cantităţi de aluat în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc 15 minute la foc mare şi 10 minute la foc mediu.
Se scot şt după ce s-au răcit complet, se taie un căpăcel fiecărei gogoşele şi se umple cu frişcă Bine bătută.
Pofta buna!