Choux cu nuci si gorgonzola
PrinteazaChoux cu nuci si gorgonzola din: oua, lapte, unt, faina, sare, gorgonzola, nuci, smantana, miere.
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 200 g făină
- sare
Pentru umplutură:
- 150 g gorgonzola
- 50 g nuci tocate
- 3 linguri smântână
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu untul şi un praf de sare. Când încep să fiarbă, se adaugă toată făina, în prealabil cernută şi se amestecă energic, până când aluatul se desprinde de pereţii vasului, adunându-se sub forma unei sfere.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă aluatul să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Se încorporează ouăle pe rând, omogenizându-se după fiecare.
Se pune într-un poş aluatul obţinut şi se fac grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele. Se coc în cuptorul încălzit, pentru 20 de min. la foc iute (200°C), apoi alte 10 min. la foc mediu (180°C), până se rumenesc uşor.
Se lasă gogoşelele să se răcească, apoi se taie în jumătate pe orizontală şi se umplu cu o pastă de gorgonzola amestecată cu smântână şi nuci tocate.
Se aşază gogoşelele pe un platou şi se decorează cu miez de nucă şi cu un fir subţire de miere.
Pofta buna!