Choux de creveti
PrinteazaChoux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline.
Pentru choux:
- 3 ouă
- 80 g unt
- 125 g făină
- 1 linguriţă cu zahăr pudră
- mac sau susan
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru spuma de citrice:
- suc de la 1 portocală
- 1/2 suc de lămâie
- 200 ml smântână grasă
- sare şi piper
- 600 g creveţi decorticaţi
- 1 buchet de chives
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul de choux. într-o cratiţă, încălzeşte 700 ml apă, untul, sarea şi zahărul. Când untul s-a topit, toarnă făina deodată şi amestecă energic cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pe lingură şi oală. Adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare.
Incălzeşte cuptorul la 180°C.
Pune aluatul într-o pungă de ornat şi modelează 12-16 choux-uri într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară seminţele. Coace timp de 20 minute, fără a deschide cuptorul în acest timp. Lasă să se răcească. Bate bine toate ingredientele pentru spumă şi toarnă-le într-un vas. Lasă la frigider.
Intr-o tigaie, pune ulei de măsline şi prăjeşte creveţii timp de 4 minute. Presară sare, piper, chives şi usturoi tocate mărunt. Deschide choux-urile şi umple-le cu crema de smântână şi creveţi.
Decorează cu coajă rasă de lămâie.
Choux de creveti
Pofta buna!