Chowder cu pastrav

Printeaza

Chowder cu pastrav din: unt, ceapa, telina Apio, cartofi noi, supa d epui, lapte semidegresat, porumb, file de pastav afumat, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 25g de unt
  • 1 ceapă tocată
  • 3 tulpini de ţelină Apio, tocate
  • 200g de cartofi noi mici, tăiaţi în jumătăţi
  • 500ml supă de pui
  • 400ml de lapte semidegresat
  • 300g de porumb dulce congelat (sau scurs din conservă)
  • 400g fileuri de păstrăv afumat, fără piele şi fără oase
  • 1 legşţură mică de pătrunjel, doar frunzele păstrate şi tocate

 

Mod de preparare:

Incinge untul într-o cratiţă mare, până când se topeşte. Pune în ea şi ceapa, ţelina Apio şi cartofii, şi căleşte-i la foc mic timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie bine.

Toarnă supa de pui, urmată de lapte, şi amestecă bine. Dă mâncarea în clocot, apoi fierbe-o 15 minute, amestecând ocazional.

Asezonează după gust. Adaugă porumbul dulce, apoi aşază deasupra fileurile de peşte.

Lasă supa să mai fiarbă la foc foarte mic timp de 5 minute sau până când păstrăvul poate fi rupt în bucăţi.

Pentru a servi incorporează cu grijă în mâncare jumătate din cantitatea de pătrunjel, pune supa în boluri şi presară deaţupra restul de pătrunjel, la masă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.