Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Chowder cu pastrav
PrinteazaChowder cu pastrav din: unt, ceapa, telina Apio, cartofi noi, supa d epui, lapte semidegresat, porumb, file de pastav afumat, patrunjel.
Ingrediente:
- 25g de unt
- 1 ceapă tocată
- 3 tulpini de ţelină Apio, tocate
- 200g de cartofi noi mici, tăiaţi în jumătăţi
- 500ml supă de pui
- 400ml de lapte semidegresat
- 300g de porumb dulce congelat (sau scurs din conservă)
- 400g fileuri de păstrăv afumat, fără piele şi fără oase
- 1 legşţură mică de pătrunjel, doar frunzele păstrate şi tocate
Mod de preparare:
Incinge untul într-o cratiţă mare, până când se topeşte. Pune în ea şi ceapa, ţelina Apio şi cartofii, şi căleşte-i la foc mic timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie bine.
Toarnă supa de pui, urmată de lapte, şi amestecă bine. Dă mâncarea în clocot, apoi fierbe-o 15 minute, amestecând ocazional.
Asezonează după gust. Adaugă porumbul dulce, apoi aşază deasupra fileurile de peşte.
Lasă supa să mai fiarbă la foc foarte mic timp de 5 minute sau până când păstrăvul poate fi rupt în bucăţi.
Pentru a servi incorporează cu grijă în mâncare jumătate din cantitatea de pătrunjel, pune supa în boluri şi presară deaţupra restul de pătrunjel, la masă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastravi cu pesto de patrunjel
Pofta buna!