Chutney de ceapa cu vin rosu

Printeaza

Chutney de ceapa cu vin rosu din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara.

 

Ingrediente:Chutney de ceapa cu vin rosu

  • 8 cepe mari roşii
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml oţet de vin roşu
  • 100 ml vin roşu
  • 1 pliculeţ cu scorţişoară

 

 

Mod de preparare:

Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie mare.

Acoperă şi lasă la foc potrivit zece minute sau pana ce se inmoaie ceapa.

Toarna otetul si vinul, amesteca putin si lasa sa firaba, neacoperit, pana cand sosul devine lipicios (dupa circa zece minute, cand lichidul a scazut la jumatate).

Adauga scortisoara, lasa un minut, amestecand, stinge focul si da deoparte ca sa se racoreasca. T

orana in borcane si sterilizeaza in bain-marie.

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Chutney de mere cu ardei iute

Chutney de dovleac

Chutney de dovleac din: dovleac, ceapa, zahar, stafide, otet, ulei, usturoi, scortisoara, suc de mere, coriandru, sare. Ingrediente: 1000 g pulpă de dovleac 1 ceapă 100 g zahăr nerafinat 50 g stafide 125 ml oţet de mere 250 ml suc de mere 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă de coriandru 2 căţei de usturoi 1 […]

Dulceaţă de caise şi migdale

Chutney de caise

Chutney de caise din: caise, usturoi, mere, stafide, zahar, lamaie, coriandru, ienibahar, chili, sare, otet. Ingrediente: 250 g caise uscate 2 căţei de usturoi 450 g mere 125 g stafide 450 g zahăr nerafinat (sau zahăr brun) 1 lămâie 1/2 linguriţă de coriandru 1/2 linguriţă de ienibahar 1 ardei chili 1 linguriţă de sare 600 […]

 

Dulceata de gogonele

Chutney de gogonele

Chutney de gogonele din:  ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, boabe de mustar, fulgi de ardei iute, dafin, gogonele, mere, otet, zahar, curmale, stafide, sare. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 kg de ceapă,tocată 6 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 lingură amestec de condimente 1 linguriţă cu vârf boabe de muştar galben 1 […]

Sos chutney de ceapă

Sos chutney de ceapă din: ceapa, mere, ardie gras, usturoi, zahar, otet, apa, rosii, mustar iute, praf de ghimbir, sare. Ingrediente: 2 cepe 2 mere un ardei gras verde un catel de usturoi 150 g zahar 200 ml otet 300 ml apa 500 g rosii o lingura mustar iute o lingurita praf de ghimbir sare […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.