Chutney de caise

Printeaza

Chutney de caise din: caise, usturoi, mere, stafide, zahar, lamaie, coriandru, ienibahar, chili, sare, otet.

Ingrediente:Chutney de caise

  • 250 g caise uscate
  • 2 căţei de usturoi
  • 450 g mere
  • 125 g stafide
  • 450 g zahăr nerafinat (sau zahăr brun)
  • 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă de coriandru
  • 1/2 linguriţă de ienibahar
  • 1 ardei chili
  • 1 linguriţă de sare
  • 600 ml oţet din vin alb

 

Mod de preparare:

Chutney din caise uscate are un gust complet diferit faţă de cel preparat din caise proaspete.

Caisele uscate se taie în bucăţi mici şi se toarnă într-o cratiţă împreună cu oţetul. Căţeii de usturoi se curăţă (nu se taie) şi se pun, împreună cu partea de deasupra a cojii de lămâie, într-un infuzor, se introduc în masa în fierberce şi se lasă circa 30 de minute.

Merele se curăţă, se taie măirunt şi se adaugă la amestec împreună cu sucul lămâii, zahărul, mirodeniile şi stafidele.

Se lasă pe foc până capătă consistenţa dorită, apoi se toarnă în borcane, care se întorc pentru câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.