Chutney de caise
PrinteazaChutney de caise din: caise, usturoi, mere, stafide, zahar, lamaie, coriandru, ienibahar, chili, sare, otet.
- 250 g caise uscate
- 2 căţei de usturoi
- 450 g mere
- 125 g stafide
- 450 g zahăr nerafinat (sau zahăr brun)
- 1 lămâie
- 1/2 linguriţă de coriandru
- 1/2 linguriţă de ienibahar
- 1 ardei chili
- 1 linguriţă de sare
- 600 ml oţet din vin alb
Mod de preparare:
Chutney din caise uscate are un gust complet diferit faţă de cel preparat din caise proaspete.
Caisele uscate se taie în bucăţi mici şi se toarnă într-o cratiţă împreună cu oţetul. Căţeii de usturoi se curăţă (nu se taie) şi se pun, împreună cu partea de deasupra a cojii de lămâie, într-un infuzor, se introduc în masa în fierberce şi se lasă circa 30 de minute.
Merele se curăţă, se taie măirunt şi se adaugă la amestec împreună cu sucul lămâii, zahărul, mirodeniile şi stafidele.
Se lasă pe foc până capătă consistenţa dorită, apoi se toarnă în borcane, care se întorc pentru câteva minute.
Pofta buna!