Chutney de ceapa rosie

Printeaza

Chutney de ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei de masline, zahar brun, vin rosu, otet de vin rosu, sare, piper.

Ingrediente:Chutney_de_ceapa_rosie

  • 600 g ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100-120 g zahar brun
  • 100 ml vin rosu
  • 150 ml otet de vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă ceapa; se căleşte la foc moale, amestecând. Se ada-gă apoi zahăr şi se amestecă; se toarnă deasupra vinul şi se fierbe la foc moale până ce se evaporă aproape tot lichidul.

Se decojeşte fructul de mango şi se taie cuburi pulpa. Se taie în două fructul de avocado şi se scoate sâmburele; se taie cuburi. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi pieliţele albe şi se adaugă la fructe, cu ceapa, suc de lămâie, oţet, ulei, mentă, sare si tabasco.

Se toarnă oţet, se amestecă, se sărează şi se piperează. Se dă în clocot. Se fierbe înăbuşit la foc moale 30 min. Se ia apoi capacul şi se mai fierbe la foc mijlociu până ce se îngroaşă.

Se toarnă în borcane şi se închid ermetic; se lasă să se răcească şi se depozitează la loc uscat şi răcoros. Se serveşte la carnea preparată la grătar.

Chutney de ceapa rosie

Chutney_de_ceapa_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.